Omgeving

In de directe omgeving bevinden zich de volgende recreatiemogelijkheden. Ook voor natuurliefhebbers is het zeker de moeite waard om de omgeving te bezoeken voor het maken van een wandeling, fietstocht of bezichtigingen. Op km’s gerangschikt vanaf uw appartement.

Op 1 km
Kanoverhuur aan de schipbeek bij Edelhertenfokkerij “De Stobbe” waarmee u een leuk boottochtje kunt maken over de Schipbeek. Stroomopwaarts gaat u in de richting van Diepenheim. Stroomafwaarts gaat u via café “de Wippert”naar Bathmen. Daarnaast is aan deze beek ook de mogelijkheid om te vissen.

Op 1,5 km
Een leuke beestenboel bij Speel- en Kinderboerderij Strubbert. De kinderboerderij is 3 hectaren groot en heeft een gezellige stal en verschillende weiden met allerlei boerderijdieren. Op de boerderij zijn een 160-tal dieren, oa. geiten, schapen, koeien, pony’s, varkens, ezels, konijnen, cavia’s, poesjes, kippen, pauwen, fazanten en ander pluimvee. Meer info

Op 1,5 km
Op het landgoed van Kasteel Verwolde (ook de moeite waard om te bekijken) bij Laren, gemeente Lochem, staat één van de bekendste bomen van Nederland. Diverse bordjes wijzen in zijn richting en hij krijgt op mooie dagen heel wat bezoekers rond zijn stam. Het is dan ook Nederlands dikste eik, de ‘Dikke Boom’, een echte zware jongen met een hoogte en een kroonbreedte van 25 meter en een stamomvang van 761 cm.

Op 4 km
Kasteel Ampsen is net als Kasteel Verwolde gelegen in een bosrijke omgeving met veel wandelroutes. In tegenstelling tot Kasteel Verwolde is Kasteel Ampsen niet voor publiek open gesteld. Wel is het de moeite waard om in deze omgeving een wandeling te maken op de gelegen wandelroutes door de bossen van Laren, Exel en Lochem.

Opa’s Erf; ‘Over hoe het vroeger was’. Het boerenland zoals de gewassen er vroeger groeiden, bloeiden en rijpten. Verkoop van producten die groeien en bloeien (afhankelijk van het seizoen, bijvoorbeeld granen, grassen en bloemen).U kunt hier een rondleiding van 2 uur volgen, en kom alles te weten over vroeger.

Op 10 km
Zo ongeveer halverwege de provincie Overijssel ligt, van Markelo in het zuiden tot aan Ommen in het noorden, een hoge zandrug in het landschap. Het deel tussen Holten en Hellendoorn vormt de Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug bestaat uit een aantal “bergen”, zoals de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en de Koningsbelt. De laatste is met 75 meter boven zeeniveau de hoogste. Op de flanken van de Sallandse Heuvelrug zie je de bossen en heidevelden al van verre liggen.

Daarnaast zijn er talrijke andere recreatie- en bezichtigingsmogelijkheden zoals:
– Op 500 meter: wandelen van het Pieterpad, Meer info
– Op 500 meter: 5 sterren fietsroute
In het dorp Markelo e.o.
– Fietsverhuur Frederiks (Markelo) en Bike Rent (Holten)
Zuivelboerderij Effink
Openluchttheater “De Kösterskoele”, voorstellingen alleen in zomermaanden.
Museumboerderij “Eungs Schöppe”
– Kasteeltuinen Weldam
– Meer informatie bij VVV Markelo of VVV Lochem